Previous Entry Share Next Entry
Hvad er bredbånd egentlig?
webmayn
Ja, vi ved alle sammen, at bredbånd har noget med internet at gøre. Og mange af os ved nok også, at man kan se tv over sit bredbånd. Og at telefoni også nogle steder stadig kan køre over bredbånd. Men her den anden dag sad jeg og funderede lidt over, hvorfor det egentlig hedder bredbånd. Mit internet var midlertidigt i stykker, og derfor måtte jeg sende lidt e-mails frem og tilbage med den internetansvarlige i min andelsforening. Han fortalte mig, at bredbåndsnettet i hele København havde været nede, og at jeg var nødt til at væbne mig med tålmodighed og vente på, at bredbåndet blev fikset.

Og så var det, at jeg kom til spekulere lidt over, hvorfor det mon egentlig hedder bredbånd. Og hvad gør man så? Man går selvfølgelig på nettet. Eller det vil sige, jeg gik først på nettet, da det virkede igen. Og så googlede jeg simpelthen bredbånd og kom til wikipedia-siden bredbånd. Der fandt jeg så ud af, at navnet ikke kommer af, at der ligger et bredt bånd i jorden, som man jo ellers i et naivt øjeblik godt kunne fristes til at konkludere. Navnet bredbånd bruges nemlig om en forbindelse, der  kan håndtere et bredt spektrum af frekvenser. Der behøver altså på ingen måde være tale om et kabel, et bånd, før en forbindelse kaldes for bredbånd. Det handler om, hvor mange frekvenser forbindelsen kan håndtere. Og jo flere frekvenser desto hurtigere internet.

Så næste gang, der er nogen, der bringer bredbånd på banen, vil jeg snige et lille blærespørgsmål ind og sige ”Hey, ved du egentlig, hvorfor det hedder bredbånd?”. Du kan jo gøre det samme. 

?

Log in

No account? Create an account